vineri, 22 martie 2013

Blind Review - CONCURS!!!

Aşa cum promiteam acum ceva timp, gata şi concursul. Aşa, de vineri, să aveţi timp peste weekend să vă gândiţi bine bine la răspuns.

Se dă lista INCI de mai jos. Treaba voastră este să:

1. scrieţi un articol pe blogul personal despre acest produs, despre care trebuie să spuneţi ce credeţi că este, ce ar putea să facă, cine îl poate folosi şi cum, analiza ingredientelor - pe scurt tot ce se poate scrie despre un produs într-un "blind review". Publicaţi pe blog articolul şi îmi trimiteţi pe eMail linkul către articol.


2. dacă nu aveţi blog, scrieţi frumos aceleaşi lucruri pe eMail şi mi-l trimiteţi .

3. După o săptămână (deci vinerea viitoare, 12:00 PM, adică la prânz) declar concursul încheiat. După care începe jurizarea. Persoana care este cel mai aproape de adevăr şi care reuşeşte şi să redacteze cel mai complet şi frumos articol, va fi declarată câştigătoare şi va primi de la mine drept premiu fix acel produs.

4. Dacă veţi dori să scrieţi pe blog sau pe mail un review al produsului după ce l-aţi şi testat, ar fi un bonus, dar nu e obligatoriu. Desigur, mi-ar plăcea să aflu şi care este impresia voastră o dată produsul încercat. Ca şi regulă de bază, v-aş ruga să nu spuneţi că este un produs prost pentru că nu se potriveşte tipului vostru de ten. Puteţi câştiga un produs pentru ten uscat şi voi să aveţi un ten gras. Asta nu înseamnă decât că produsul nu vi se potriveşte, atât.

De ce vă rog să îmi scrieţi pe mail şi nu în comentarii? Deoarece am inactivat anumite funcţii pe blog, nu se pot accesa linkurile din comentarii. Şi aş vrea să păstrez review-urile confidenţiale, pe cât se poate. Dacă se întâmăplă să urmăriţi acele bloguri, asta este, îmi asum. Vă rog totuşi să nu copiaţi una de la alta  ;).

La finalul concursului voi publica lista de linkuri, precum şi blind review-urile trimise pe eMail, şi după câteva zile o să vă anunţ şi câştigătoarea.

Să nu uit: dacă avem egalitate, recurgem la dl. Random.org pentru extragere.

Ce v-aş ruga - să fiţi abonate la blog, pentru a primi mailul de informare a apariţiei articolului cu review-urile. Aştept câştigătoarea să mă contacteze pe eMail în decursul a 3 zile de la premiere, cel mai probabil luni, 1 aprilie, sau marţi 2 aprilie. Dacă nu mă contactează în acest interval, mergem la locul 2 şi aşa mai departe. Dacă câştigătoarea Random.org nu mă contactează, atunci extragem din noi din restul participantelor la random.

Dacă aveţi nelămuriri sau alte întrebări legate de concurs, vă aştept cu un comentariu. Nu avem ca şi condiţii like & share, aşa că a face cunoscut concursul rămâne doar la latitudinea voastră. Pentru mine este mai plăcut să văd review-urile interesante şi creative .

Să nu uit. Aveţi voie (şi chiar vă rog) să folosiţi motoarele de căutare pentru a găsi informaţii despre ingrediente. Şi, rogu-vă, dacă scrieţi desăre ceva găsit într-un alt site sau articol, publicaţi şi referinţa (adica link către site-ul respectiv, documentul şi pagina şi aşa mai departe). Ca la şcoală.

Sunteţi gata? Declar primul concurs! Rezumatul mai jos:

  • durata concursului: începând de vineri, 22 martie 2013 până vineri, 29 martie 2013, prânz (12:00 GMT+2, ca să nu fie confuzii)
  • review-urile se trimit pe mail la sanzienesimatraguna (@) gmail (.) com, cu subiectul BLIND REVIEW - CONCURS 1. Vă rog să respectaţi cu stricteţe această cerinţă, pentru a nu pierde mesajul vostru în noianul de emailuri primite zilnic.
  • review-urile pot să fie de tip articol pe blog sau articol pe email (doar pentru cei care NU au blog)
  • va fi un singur câştigător, ales de mine pe baza review-ului trimis.
  • dacă nu voi fi contactată de acesta în termen de 3 zile de la premiere, premiul se acordă următorului concurent şamd.



joi, 21 martie 2013

Cum să reciclăm hârtia?



Ne învaţă asiaticii. Care sunt mereu cu câţiva kilometri înaintea noastră....

Nu ai nevoie decât de acest aparat şi de mine de creion. Şi iată ce minunăţie iese!!!  Ideale în şcoli, dacă şi la noi s-ar folosi creioane şi nu ne-ar obliga să avem mereu stilou....

Ce părere aveţi?


Întârzieri mari. La noi ca pe marile aeroporturi.

Dragele mele, am primit pe bună dreptate o mică urechială de la prietena mea Alina Diana. Aka Adiana, NU AdRiana, ca să fim înţeleşi. De ce nu mai scriu pe blog? Nu că nu aş vrea, pentru că proiecte am o mie în cap. Ci pentru că am avut şi am foarte mult de muncă la serviciu. Şi pentru că am avut copil bolnav. Şi pentru că mă paşte o răceală, moment la care mulţumesc farmaciilor că au pe stoc măşti chirurgicale. Mereu m-au fascinat, trebuie să recunosc, şi acum că le văd şi utilitatea este şi mai fain!

Am pregătit postarea pentru concurs, şi sper să o finalizez astăzi şi să o pun în on-line. Aşa că, rogu-vă, aveţi răbdare cu un sufleţel bolnav :).

Între timp am mai găsit nişte produse pentru blind review, evident şi cu replica îmbunătăţită. Şi am început să testez doi siliconi (amestecuri de fapt), de care sunt foarte foarte foarte încântată. Din păcate ei nu merg solo în serumuri uleioase, ceea ce em observat pe pielea mea - se separă. Dar nu regret, acel blend măreţ cu multe şi frumoase uleiuri este bine stocat şi folosit ca pre-mix pentru creaţiile următoare. Am şi în sticla cu pipetă pentru faţă şi mâini, singurul inconvenient este că trebuie să agit recipientul înainte de folosire.

Ceea ce mă face să vă întreb: pe voi vă deranjează dacă aveti un produs pe care instrucţiunile specifică "a se agita înainte de folosire"? Pentru că mixul este atâât de fain, încât vreau să îl ofer şi altor femei din viaţa mea, şi nu ştiu aşa, ca idee, dacă acesta este un inconvenient sau nu. Mi-ar plăcea să aud părerea voastră. Cât despre ce este în mix - într-o postare viitoare. Promit că o să vă placă maxim!

Şi, să nu uit: Echinocţiu fericit! De acum ziua este în creştere, putem spune că a venit primăvara!

Şi, ca temă de gândire .... de ce colindele noastre româneşti vorbesc despre flori dalbe , despre araqt şi semănat, în legătură cu noul an? Nu cumva în vechime anul nou începea cam acum, o dată cu aratul, semănatul şi florile dalbe? Oare v-aţi bucura dacă v-aş ura ... un an nou fericit?

joi, 14 martie 2013

De vânzare şi ce-am mai găsit eu prin dulap....

Nu-i aşa că acest micuţ arată nemaipomenit? e un drag recipient airless de 15 ml, pe care l-am umplut cu o cremă pe care abia - abia am găsit-o în vară, şi care mi-a fost de mare ajutor la mare. Mie şi copilului. Consumasem o butelcă, mai aveam încă una. Aflasem despre el de pe blogul Corinei, l-am căutat îndelung şi în final l-am găsit la reduceri într-o farmacie. Maiaveau două sticle şi le-am luat pe amândouă.



Pentru că rămăsesem fără mostrele de cremă de mâini şi SPF 45-ul Paulei mă cam pişcă, am decis să îi mai dau o şansă. Aşa că am sterilizat bine bine cu etanol recipientul, am turnat cei 15 ml şi... iată crema mea de buzunar! O ador, deşi am ten gras (folosesc acum exfolianţi, sper să pot posta zilele acestea şi rutina de seară) , are un singur iritant la coadă dar ... îl accept. De ieri în folosesc şi nu simt că mi-ar bloca porii, aşa că până când apare noua cremă de la Paula o folosesc cu încredere.



Din păcate dragul meu spray cu SPF 30 pare că brusc a devenit prea gras pe pielea mea.... aşa că aş vrea să îl vând. E un tub nou nouţ , neînceput, îl dau cu cât l-am cumpărat (90RON). Dacă îl vreţi daţi-mi un mesaj. Am oricum două, unul deja început îl păstrez pentru geanta de mână la vară, ca şi anul trecut, e facil de folosit mai ales că nu albeste pielea (eu dau foarte des pe corp de când mi.am dat seama de importanta protecţiei solare). Primul venit, primul servit  - cu menţiunea ca o să vă rog să suportaţi taxele poştale , evident.

Aşa că azi sunt fericită. Mai ales că fac şi peeling cu BHA 10%, aşa că am nevoie de protecţie serioasă :). Iată şi ingredientele - deşi, pentru că nu se mai găseşte pe piaţă, nu cred că vă ajută mult...



Vă pup!

miercuri, 6 martie 2013

Concurs? concurs! (avanpremiera)

Asa cum va amenintam si pe Facebook, o sa incep in curand o serie de concursuri. Nu like and share, ci un altfel de concurs :

1. Se adreseaza persoanelor care poseda bloguri
2. Din cand in cand voi posta o lista INCI, eventual insotita de o poza a recipientului.
3. Voi va trebui sa faceti analiza "oarba"  a produsului, sa spuneti ce stiti despre ingrediente, ce credeti ca ar putea sa faca produsul, pentru ce parte a corpului este conceput, carui tip de ten - tot ce puteti spune despre acel produs doar uitandu-va la lista de ingrediente. Evident, o sa va rog sa publicati Blind Review-ul vostru pe blogul personal, dupa care sa lasati un comentariu la concurs, pe blogul meu, indicand articolul de pe blog in care ati descris produsul misterios (link)
4. Va rog FOARTE mult sa va logati cu userul de wordpress / blogger / google / whatever si sa va treceti si adresa blogului atunci cand comentati, plus numele sau pseudonimul. Imi va fi si mie mai usor sa va tin socoteala :)
5. dupa scurgerea intervalului de timp pentru Blind Review-ul vostru, voi anunta castigatorul sau castigatoarea ca fiind persoana care s-a apropiat cel mai mult de ce am avut eu in minte cand am creat produsul. Pentru ca, da, o sa fie vorba de mici flecushtete facute de mine din categoria cosmetice :). Fie produse full size, fie testere.
6. Daca avem castigatoare in Bucuresti, ne putem vedea personal pentru a va inmana premiul. Daca locuiti in provincie, voi expedia produsul prin posta normala. Daca preferati curierat, o sa va rog sa suportati voi taxele de expeditie.




Desigur ca mi-ar placea sa vad apoi si un review "pe bune" al produsului, sa faceti o comparatie intre ce va asteptati sa fie si ce a fost de fapt. Nu uitati ca este posibil sa fiti castigatoarea unui produs care sa nu se potriveasca tenului vostru - asta nu inseamna ca este un produs prost, ci doar nepotrivit. Worst case scenario, o crema de fata potrivita tenului gras, poate fi folosita si pentru coate, calcaie sau cuticule. Ii gasiti voi o aplicabilitate!

Deci, ce spuneti? Va incanta ideea unui astfel de concurs? :)






luni, 4 martie 2013

Asa nu! - sau despre cum sa nu uiti sa tii notitele aproape si sa te gandesti la interactiunea dintre ingrediente



Foarte  (foarte) viteaza am crezut ca o sa imi incropesc rapid rapid un gel cu AHA pentru exfolierea gambelor si a talpilor si calcaielor (adjuvant al terapiei prin inmuiere-pila). Zis si facut, aveam in gand doar doua lucruri: un gel cu sodium carbomer si acizii din fructe pe care ii mai aveam prin casa. Problema este ca nu le-am pus pe hartie decat pe masura ce lucram si le-am privit mereu separat, nu ca un intreg. Asta ca sa vedeti ca si la mine exista cate un epic fail , dar si despre cum se poate drege busuiocul.

BUN! Aveam AHA cu concentratie 55%, am zis sa folosesc 15%. Pantenol 2%, propylene glycol 2%, extract din ceai verde 2%, conservantul meu cu 0,5%, sodium carbomer 1%, extract de nalba 2%. le pun pe hartie (doar procentele, ca sa calculez apa, nu am scris si denumirile in clar), pun apa in berzelius, adaug tot mai putin sodium carbomer si AHA. Amestec usor si in vortexul creat de mixer pun gelifiantul. Iese un gel care ma multumeste. Si apoi, dezastrul. torn AHA-ul. Cu ochii pe pereti, cu nu stiu ce in minte, amestec, amestec, si aud mixerul ca face un zgomot ciudat. se misca prea usor. Ma uit- produsul meu apa chioara. Oh, damn! ce-am facut? clipa in care imi dau seama cat de blonda pot sa fiu. am ignorat complet faptul ca Sodium Carbomer NU functioneaza in pH acid. Nu gelifiaza in mediu acid... well, ce-i de facut, am stricat reteta si AHA-ul (si asa aveam foarte putin).

Plina de nervi, arunc cateva picaturi de emulsifiant (laureth-4), cateva de Isopropyl myristate (fara cantar, ce credeti?? Daca tot sunt la asa NU, macar sa perseverez!), conservantul, amestec bine bine (decisesem eu pe loc ca vreau sa adaug si ceva usor emolient) si apoi... ma gandesc ca ar trebui totusi sa am un gel. Moment in care scot si guma xanthan, 1%, o adaug in compozitie, si obtin gelul mult dorit.

Ce invatam noi de aici?

1. daca iti faci singura cosmeticele, trebuie sa cunosti FOARTE BINE fiecare ingredient. Daca nu stii pe dinafara ce face, in ce conditii, in ce procente, citesti de fiecare data cnad te gandesti sa il pui in reteta. Daca faceam acest pas eram salvata.
2. intotdeauna scrii reteta pe hartie (o agenda, de preferat). verifici calculele de doua ori, verifici ca lucrezi la scala potrivita.
3. daca , totusi, se intampla un dezastru, cunoscand ingredientele cosmetice mai poti avea, uneori, o mica sansa sa dregi busuiocul.
4. Daca lucrezi cu acizi, nu uita sa ai si un pH meter la indemana sau hartii indicatoare de precizie.
5. daca ai gresit, noteaza CE anume ai gresit si fii sigur/a ca data viitoare te vei gandi de doua ori inainte de a face aceeasi greseala. se cheama lessons learned. Asta daca nu vei fi iarasi cu capul in nori, gandindu-te ca stii ce faci si ca iti permiti sa fii "distracted". Uneori nu iti permiti. Cum e cazul meu, cand AHA mai am asa, pe fundul sticlei, si probabil ca nu imi va ajunge sa fac produsul de la zero asa cum mi-l doream.
6. niciodata, dar NICIODATA nu puneti in reteta un ingredient nemasurat. Necantarit. Necalculat. Nu faceti ca mine, sa turnati "la ochi" din sticla. Eu eram intr-o pasa prea proasta, stiam ce fac ingredientele, stiam ca o sa fac un gel si Isopropyl myristate daca nu va fi tot emulsifiat va fi in suspensie in gel. dar tot ar fi trebuit sa masor procentele, sa iau pipeta etc. 

Din fericire insa, desi este prea lipicios acum, gelul ad-hoc va merge foarte bine zilele astea pe gambe , talpi si calcaie - ba chiar din prea multul pe care l-am facut mi-am pastrat un pic si pe post de gel pentru inmuierea cuticulelor. In amintirea unei creme cu AHA de la OPI, care m-a costat un brat si-un picior :)

V-am pupat, si daca preparati cosmetice, fiti cu ochii-n 4!

Testing , testing! Paula's Choice BHA 2% (lichid) si RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30

Foarte pe scurt - am noi sperante in ceea ce priveste imbunatatirea tenului meu, o data cu testarea a doua produse: BHA lichid (nu gel, cum am folosit pana acum) si un nou sunscreen pentru ten.  Cate doua mostre din fiecare.




Cele doua mostre (aproape 6 ml de produs) au poposit deindata de am ajuns acasa intr-o sticluta cu pipeta, pe care o tin in dulapiorul din baie, departe de lumina). Folosesc cam 8 picaturi la o aplicare: le pun in palma stanga (curata, evident) si , pe fata proaspat spalata si tamponata cu servetele de unica folosinta, le aplic mai intai pe zona T (cu degetul, tamponand usor pielea), dupa care restul de produs se intinde pe restul fetei, cu palmele. Evit, bineinteles, buzele si ochii.

Prima impresie pe care o am - m-a surprins in mod tare placut lipsa "luciului" pielii, asa cum se intampla in cazul gelului cu BHA. Pielea este mai mata (lipsa agentului gelifiant) , dar nu ma "strange". E drept ca nici nu am avut curaj sa stau 30 de minute asa, mai ales ca eu dupa exfolianti imi pun de obicei tonerul. Tonerul meu este de fapt un gel, asa ca aplic vreo 5-6 picaturi pe fata si inca 2-3 pe decolteu. Corina ma sfatuia sa aplic invers, mai intai tonerul si apoi exfoliantul, dar mereu uit sa fac pasii astia si ma ia "mana" pe dinainte, aplicand mai intai exfoliant si apoi toner. Poate ca daca am pus in scris o sa imi intre in reflex, cine stie?

Porii nu par la fle de incarcati de sebum dimineata, ceea ce ma bucura. Dar mai mult ma bucura faptul ca, dupa aplicarea BHA lichid, urmata de toner, serum Paula's choice (resist) si crema cu SPF 30 (Resist ultimate anti aging hand cream), urmate de o iesire afara si de o revizuire a tenului in fapt de seara, am remarcat cu bucurie faptul ca .... NU ESTE LUCIOS. Dar deloc. Fara primer, fond de ten, asa, simplu. Un ten cum nu am avut NICIODATA la finele unei zile. Vorbeam cu Alina Diana (aka ADiana, daca nu v-ati prins :P) si parerea ei era ca , intr-adevar, este mai degraba meritul BHA-ului si mai putin al cremei cu SPF (care nu are un finish asa gras ca cea cu SPF 45). Un simplu... WOW!!!!

Abia am inceput folosirea lichidului, si cred ca il voi mai folosi toata saptamana (am pus si dimineata si seara, si pentru experiment asa o sa fac - cu exceptia acesteiseri, in care voi face peeling-ul cu 5%, maine o sa fac pauza la BHA. Trebuia sa fac si de dimineata, dar ... am UITAT complet).


Apoi, al doilea produs pe care l-am incercat - RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30. Pe fata, nu pe maini. Rezultat? In fine, un produs care nu ma pisca. Ceea ce ma incanta. Are filtre fizice, nu lasa urme albe pe chip (datorita faptului ca particulele au marimi foarte mici, cred ca sunt micronizate - si se pare ca un studiu confirma faptul ca ele raman la suprafata pielii, trebuie sa il caut!), si are un finish mat pe pielea mea, ceea ce la SPF 45 nu puteam sa spun, desi claimurile produsului acestea erau. Textura destul de fluida, light, se absoarbe repede, il iubesc, recunosc ;)


Le-am luat (mostrele) de la Corina, inaintea workshop-ului de sambata, cand a fost atat de draguta incat sa imi ofere si un mic cadou - un serum pe care ea l-a inceput dar cu care se pare ca nu se intelege.... unul din favoritele mele, insa , si anume..... RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum 

Din pacate vad ca nu pot pune si poza de pe site-ul oficial, dar daca aveti linkul banuiesc ca nu mai este asa necesara. Textura este minunata (pentru ca , dupa cum poate deja am mai spus de nenumarate ori, iubesc siliconii), e packed cu good stuff si este o aditie minunata fie inainte de alt serum, fie in loc de, fie alternata cu un serum uleios cu antioxidanti. chipul meu este etern recunoscator !

Nu am pus lista de ingrediente pentru ca ea este disponibila pe Paula's Choice.

Eh, si pentru ca m-am intins destul cu postarea, sa va las sa mai si munciti, ok? Ma pregatesc sufleteste pentru dragul meu peeling de diseara -  sa ii dedic un articol curand!