vineri, 4 ianuarie 2013

Blind review - Nivea for men sensitive after shave balm






Un produs la mare cautare la mine in familie. Asa ca m-am gandit sa vad ce e in el, si daca pot replica. Sa vedem (atentie, exista pe piata si versiuni imbunatatite, nu e cazul celei pe care o prezint eu aici)


Sa il disecam pe rand deci:

  • aqua - apa
  • glycerin - glicerina, umectant
  • isopropyl palmitate - emolient.  In functie de procentul folosit si de tipul de piele, poate bloca porii. Este folosit de multe ori pentru a reduce senzatia de gras pe piele. Este un ester derivat din acidul palmitic (isopropyl myrystate este derivat din myristic acid). Penetration enhancer, diminueaza efectul alb pe care il lasa unele creme pe piele.
  • Chamomilla Recutita Flower Extract - extract hidrogliceric de musetel (mai mult ca sigur). Cu rol calmant si antiinflamator, antioxidant si antibacterian
  • Tocopheryl Acetate - o forma de vitamina E, antioxidant. Presupun ca este folosita in pricent de 1 sau 2%
  • Maltodextrin - polizaharida, folosita aici cu rol de binding si stabilizare a produsului, poate fi film forming si agent de suspendare 
  • Tapioca Starch - amidon de tapioca. Confera o senzatie de catifelare in produse. Avent de crestere a vascozitatii. Poate reduce senzatia de gras in produse. 
  • Triceteareth-4 Phosphate - emulsifiant compatibil in mod special cu esterii. Am gasit cateva linkuri raportand existenta unor cazuri de dermatita de contact referitoare la acest emulsifiant, dupa lungi cautari am gasit acest articol. De aici eu inteleg ca a existat cazul unei femei de 39 de ani din Danemarca ce a dezvoltat aceasta afectiune. La finalul articolului este o mentiune conform careia "Twenty-five consecutive eczema patients were re- cruited as controls, and were tested with triceteareth- 4-phosphate 2% pet.; they showed negative results". De unde eu inteleg ca acesti pacienti care au prezentat eczeme nu aveau afectiunea datorita acestui ingredient. Daca intelegeti altceva din acel articol, va rog sa ma corectati
  • Sodium Carbomer - carbomer preneutralizat. Folosit ca gelifiant, stabilizator pentru emulsii, film forming
  • Phenoxyethanol - unul din cei mai siguri conservanti, solubil in apa
  • Methylisothiazolinone - conservant folosit in principal in produse rinse-off, deoarece in produse leave in poate avea potential iritant, mai ales in doze mari. Cu siguranta exista conservanti care nu pun aceeasi problema (sa fie iritanti cunoscuti) - in combinatie cu Methylchloroisothiazolinone a circulat sub denumirea Kathon CG (printre altele) in anii '70, canda fost responsabil pentru un numar mare de iritatii.
  • Piroctone Olamine - agent anti fungic. Posibil sa lucreze in sinergie cu conservantii (am gasit cazuri in care este listat ca si conservant, ceea ce nu ma mira, data fiind activitatea antifungica. Orice produs are nevoie de un conservant de spectru larg, contra fungilor si bacteriilor). 
  • Parfum - ingredient parfumant, iritant. Din fericire se afla pe ultima pozitie, desi nu exista obligtivitatea de a listra ingredientele in ordinea descrescatoare a procentului folosit in ceea ce priveste ingredientele in concentratii mai mici de 1%. 
Pentru ca am testat si eu acest after shave balm, pot sa va confirm ca are o textura extrem de lejera , laptoasa, cu un feeling placut pe piele, lasa o film pe aceasta dupa aplicare. Nu contine alcool, ceea ce este minunat,  insa ma deranjeaza destul de mult faptul ca miroase. Nu mi se pare un miros foarte puternic, dar eu l-as fi preferat inodor, mai cu seama pentru ca se adreseaza pielii agresate de lama de ras. Este adevarat ca pielea barbatilor este mai groasa decat cea a femeilor, dar asta nu inseamna ca isi pot pune iritanti pe piele. Nu stiu cat de mult extract de musetel are, ar putea sa fie in jur de 2%. Nu intra imediat in piele, dar intra, ceea ce pentru barbati este un lucru ce ii incanta, nefiind placut impresionati de produse dupa care stai si stai si stai sa se absoarba.

L-as mai folosi? De cand imi fac singura cosmeticele cu siguranta nu. L-as recomanda? Nu , datorita parfumului si conservantului problematic. Exista variante mai bune? Cu siguranta da, pe piata, doar ca nu le cunosc, neinteresandu-ma in mod special acest segment.

Se poate face un after shave home made? Cu siguranta ca da. As fi incercat acum sa va scriu la repezeala o formula, dar as vrea mai intai sa o concep si sa o testez, ca sa nu va trimit dupa cai verzi pe pereti ;).

Asa ca, haideti sa facem un brainstorming. Vrem ca produsul final sa se adreseze oricarui tip de ten barbatesc, de orice varsta. Ce ati vedea voi ca si ingrediente intr-o astfel de formula ?






Sursa imaginii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.